Mijn idool

Ik kan heerlijk geïnspireerd raken door quotes, vooral over het leven. Ik ben gek van inspirerende quotes spreuken en/of wijsheden voor meer geluk, zelfvertrouwen, positiviteit, motivatie en inspiratie voor een mooier leven.
Een persoon waar ik graag quotes van lees is John Lennon, bekend van ‘the Beatles’ in de jaren 60.
Zijn quotes en muziek inspireren mij en helpen mij wanneer ik even in dip zit en geven mij hoop en stellen mij gerust. Ik zie hem als een soort filosoof van het leven en geloof het of niet, zo zie ik mezelf ook een beetje. Ik stel vragen over het leven, wat is leven, hoe en waarom zijn we hier. Als mensen linksaf slaan, ga ik bijvoorbeeld rechtsaf. Hij is zowel opmerkelijk als apart. Het steeds ontdekken van nieuwe betekenissen en ervaringen. Het zoeken naar het onbekende, het is soms net als een ui. Een ui heeft verschillende lagen en je bekijkt het van de buitenkant. Als je je best doet haal je de laagjes eraf en kom je tot de kern. Ik wil graag alles doorgronden en weten. Mijn vader is een groot Beatle fan en heeft altijd boeiende verhalen te vertellen over die tijd, hoe hij was en wat hij deed. Het is eigenlijk door mijn vader naar mij overgewaaid.
Ik houd meer van oudere muziek, tegenwoordig is alles hard, luid en agressief en het heeft weinig met talent en inhoud te maken. Ik houd van muziek waar je jezelf ook in kan verplaatsen en waarin je jezelf kan herkennen.
Ook de nummers die hij tijdens zijn carrière geschreven heeft zoals ‘Imagine’, ‘In my life’ ‘Instant karma’ ‘god’ zit boordevol met zinnige dingen over het leven. Wat hij denkt, voelt en meemaakt stopt hij in liedjes en verhalen. Met veel dingen zit ik met hem op één lijn. Helaas heb ik hem nooit meegemaakt omdat hij in de jaren 80 door een fan van hem is neergeschoten in New York. Als hij nu nog had geleefd had hij de wereld en mijzelf verder kunnen inspireren. Het is mooi dat er mensen zijn waar je mee kan denken en voelen.
Het maakt niet uit wat voor muziek of band er is, er zullen altijd mensen fan van zijn omdat ze een deel van zichzelf er in kwijt kunnen.
Vroeger luisterde ik nooit zelf naar muziek en interesseerde mij het niet, pas rond mijn 19/20e ben ik me er meer in interesseren en ik kan allerlei gevoelens mee kwijt. Ik was niet tevreden met mijn leven en was nogal zwaarlijvig en zag diverse pogingen om af te vallen mislukken. Opeens was ik klaar met het negatieve gevoel en ben ik toen gaan hardlopen, de eerste keer dat ik ging hardlopen was ik na een kilometer meter gesloopt. Na 2 seconden erover nagedacht te hebben waarom en waarvoor ik het deed gaf dat me de kracht om niet meteen bij de eerste hobbel al op te geven. Ik ging door en heb uiteindelijk mijn ronde van 5 kilometer uitgelopen zonder een keer te pauzeren. Toen der tijd had ik geen oortjes maar op het ritme van het nummer ‘Runnin’ down a dream’ van Tom Petty heb ik hardgelopen. Ik zong constant het refrein “runnin’ down a dream, That never would come to me.Workin’ on a mystery, goin’ wherever it leads” Dat was toen meteen ook het startsignaal om aan iets nieuws te beginnen en me voor andere dingen in het leven te interesseren zoals muziek en het proeven van de buitenlucht, uitgaan en optrekken met vrienden.
Voor mij is het opmerkelijk dat ik vroeger nooit iets met muziek had en nooit liet blijken dat ik het leuk vond. Het is nu dat ik vaak niet zonder kan, tijdens hardlopen, fietsen en autorijden. Iets om naar te luisteren.
Ik denk niet dat ik te vergelijken ben met de persoon die ik 6 jaar geleden was. Ik ben niet veranderd maar ik heb mezelf ontwikkeld. Zo zie ik het.
Laat ik mezelf eerst voorstellen, ik ben Stephan Clarke, 22 jaar oud en momenteel student aan het Fontys in Eindhoven. Ik volg de opleiding Human resource management en zit in het eerste jaar van mijn studie. Hiervoor heb ik onsuccesvol de opleiding financieel management gevolgd, ook aan het Hbo in Fontys. Omdat ik Vmbo heb gedaan op de middelbare school heb ik voor het HBO een MBO opleiding gevolgd.

Ik ben een fervent sporter, ik fiets dagelijks naar school en doe daarnaast ook aan voetbal. Zowel zaalvoetbal als veldvoetbal, en dat een aantal keer per week. Daarnaast heb ik ook een jeugdelftal onder mijn hoede waar ik mijn vrije tijd graag aan kwijt ben. In de zomermaanden houd ik graag van hardlopen en tennis als het voetbalseizoen ten einde is.

Ik kom uit een familie van vier, ik heb een jongere broer die ook Hbo studeert aan het Fontys. Mijn vader is Engels en mijn moeder is Nederlandse. Dat ik tweetalig ben opgevoed heeft altijd goed voor mij uitgepakt op school en in het dagelijks leven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s